neljapäev, 27. november 2008

El Colegio del Sagrado Corazon de Jesus



Kuna meile saksa kool ei istunud, otsustas YFU tugiisik meile uue kooli otsida. See võttis aega mõned nädalad, sest Beatrizi sõnul Calis koole (loe: odavaid, aga samas privaatkoole) napib. Lõpuks olime vedas meil nii palju, et saime isegi valikuvariandid.




1) Väike kool, mida võiks sama hästi ka muuseumiks kutsuda, sest raske oli põrandal või laes tühja kohta leida ja iga meetri järel oli jälle uus muinasjututegelaste kivikuju- isegi kirik oli nagu mängumaja. Mängis klassikaline muusika ja kooliõuel jooksid ringi kukk, kana ja laama, kaugemal paistsid ka puurid mingite muude elukatega. Oli umbes kümme klassi, kui klassiaknast mööda kõndisime, karjuti 'Gringad!!!!!'. Ei teagi, kas õpilased nägid rohkem Tarzani või Zombie'de moodi välja, aga seljas oli neil ülikole koolivorm lipsu, pastelde ja jakiga, mida pidi umbes 4 esimest tundi kindlasti seljas hoidma (30-kraadise kuumaga).




2) Nunnade rajatud tüdrukutekool (+1 poiss klassi kohta), millel nimeks Jeesuse Püha Süda. Juba varem, kui olime rääkinud, et võib-olla sinna kooli lähme, naersid kõik kõval häälel- nii õpetajad, sõbrad kui isegi taksojuhid. Ühed sellepärast, et seal on enamuses ainult tüdrukud, teised sellepärast, et kuuldavasti pidid tunde andma nunnad ja koolivormgi nunnarüüsarnane olema, kolmandad sellepärast, et sealsetel õpilastel on au omada Cali hullemate bitchide mainet. Hoone oli muljetavaldav- kohe saabumisel tundsime, nagu oleks jõudnud paranduslaagrisse. Kõik kohad olid täis pühakute kujusid, ning kooli ees muruplatsil ilutses Jeesust kujutav skulptuur. Lõhnas kahtlaselt. Inimesed tundusid samas toredad ja kuna mu naabrid (kellega juba enne olin väljas käinud) seal koolis käisid, siis tulid nad kohe meiega tutvumistuurile kaasa.




Lõpuks otsustasime tüdrukutegangide kiuste Jeesuse Püha Südame kasuks, sest tähtsam tundus, et inimesed toredad oleksid. Enamuses on seal tõesti tüdrukud, aga siiski on poisse ka- meie klassis 4 ja paralleelklassis koos John Alexanderiga 2. Siiamaani olen ainult ühte nunna näinud, aga see-eest on kooli võimas kirik ja kaks padret- must ja valge. Täna näiteks käisin jälle missal, sest thanksgiving on. Ja bitchide asja vaidlustaksin ka- kui midagi, siis on nad siin veidi lapsikumad kui saksa koolis, aga samas ka palju avatumad ja sõbralikud. Lõhn ei ole seni veel paremaks muutunud- eriti esimesel korrusel ja saalis.

Kommentaare ei ole: