reede, 5. detsember 2008

Jõuluaeg on lõplikult kätte jõudnud..

Praegu kuulen, kuidas hostema vigases inglise keeles Merry Christmasit laulab. :) Maja on jõulukaunistustest pungil, kõik meisterdavad pesebret ja teevad vaestele annetusi.

Eile ja täna oli koolis missa Neitsi Maarja auks. Laulsime kõik koos kirikus laule nagu Campanas de Belén ja samal ajal lugesime palveid, täna panime neitsile ka küünlaid ja üks tüdruk, kellel on raha üle, sest ta isal on oma saar või midagi sellist, jagas tervele koolile karastusjooki ja kitsemaitselisi saiapalle. Täna vaatasime koolis peaaegu terve aja filme- üks oli hispaaniakeelne irooniliselt-erootiliselt koomiline film ning teine tüüpiline ameerika armastuskomöödia. Hariv! Vahetunnis nagu ikka, haaratakse kelleltki jalgadest-kätest, surutakse ta pikali maha ja siis kõik hüppavad üksteise otsa.

Eile õhtul oli meil ka unidadi missa. Kohal oli mungariideis padre, hulk naabreid ja mingisugune bänd- kõigil liikmetel olid seljas mustad keebimoodi ürbid, mis olid täis värvilisi linte, mis nad igalt ürituselt saanud on. Kuulasime jutlust, süütasime küünlad ja kõik hakkasid üksteist kallistama. Pärast sai süüa ka- ikka sedasama kitsehõngulist saia, empanadat, riisi piimaga ja arequipet. Tutvusin paljude naabritega ja avastasin, et siin unidadis on mitmeid inimesi, kellega suhelda- mõned tüdrukud ülikoolist ja Catalina ja Felipe, kes eelmisel aastal USAs vahetusõpilased olid.

Täna koolibussi pagasiruumi uks läks lahti ja pooled asjad kukkusid välja- pärast ei õnnestunudki seda enam sulgeda. Ning kui olime poolel teel mäest üles, kus on mu maja, siis suri mootor välja ja buss ei läinud enam tööle. 5 minuti pärast läks, aga 20 sekundit hiljem suri jälle välja. Teisipäeval kuulen, kas ülejäänud ka koju jõudsid (esmaspäeval on püha jälle).

Kommentaare ei ole: